Tietoja minusta

Olen 29-vuotias kolmen lapsen äiti ja elän yksinkertaista elämää maaseudulla. Nautin erilaisista käsitöistä, nikkaroinnista ja puuhailusta puutarhassa.

sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Hamahelmi neuletyö

Tässä on nyt kaikki, mitä sain hamahelmistä ja Novitan Nalle -langasta aikaiseksi. Reunoissa on ainaoikein neuletta viiden silmukan leveydeltä, muuten helmet on neulottu sileään pintaan. Helmet ovat neljän silmukan ja viiden kerroksen välein. Mielestäni juuri sopivasti, koska työ oli melko aikaa vievä, jokainen helmi kun piti pujottaa virkkuukoukulla jo neulotun silmukan läpi. Silmukoita minulla taisi olla jotain 45 luokkaa.




 Tässä tarkempaa kuvaa työstä, ja kuinka helmet on silmukoihin pujoteltu. ^
Valmis silmukka siis otetaan virkkuukoukulle, ja pujotetaan helmi sen avulla silmukkaan. Sitten siirretään silmukka vasemmalle puikolle, kuten yläkuvassa, ja neulotaan normaalisti.


Alhaalla työ silitettynä.


Se joka alkaa itse tällaista myös tekemään, niin suosittelen, että kannattaa ostaa silityksen kestävää puuvillalankaa. Nalle ei kuumutta kauheasti kestä, mutta silitin sen kaikkien ohjeiden vastaisesti kuumimmalla raudalla, jotta helmet sulaisi kunnolla. Ei langalle toki kuinkaan käynyt, mutta seuraavaa varten itse ostaisin puuvillalankaa. Villalangan hahtuvat jäivät hieman kiinni sulaneeseen helmeen, jotenka tulos oli hiukan epäsiisti.

Tästä siis pitäisi tulla pussukka, mutta minulla ei ole tämän tekstin julkaisuhetkellä vetoketjua, jonka työhön tarvitsisin. Kuva valmiista pussukasta tulee myöhemmin!


EDIT: 11. lokakuuta 2012

Viimeinkin sain itseäni niskasta kiinni. Eli vetoketju ommeltu, vuoriakin yritin väkertää, muttei onnistunut miun taidoillani. Kun ulkopuoli joustaa, ja sisäpuoli olisi ollut joustamaton, niin minulle sen ompelu ja sovittelu oli liian hankala homma.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti